Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η ελληνική γλώσσα στα αυστραλιανά σχολεία

Τα ελληνικά θα συμπεριληφθούν, τελικά, στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας, Πίτερ Γκάρετ σύμφωνα με επίσημη εισήγηση της αρμόδιας αυστραλιανής επιτροπής ACARA

Με κοινή τους δήλωση οι ομογενείς Εργατικοί βουλευτές, Στιβ Γεωργανάς και Μαρία Βαμβακινού, εκφράζουν την ικανοποίησή τους που η διαρκής κινητοποίηση του ελληνισμού στέφθηκε από επιτυχία.

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, η ελληνική γλώσσα είναι μέσα στις πέντε δημοφιλέστερες της Αυστραλίας και ομιλείται από 250.000 άτομα, σύμφωνα με την απογραφή του 2006.

Σημειώνεται ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση είχαν ζητήσει από τις αυστραλιανές αρχές να είναι η ελληνική μια από τις γλώσσες που θα διδάσκεται στα αυστραλιανά σχολεία.

Η επιτυχία αυτή στάθηκε εφικτή χάρη στη δυναμική παρουσία όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία με συνεχή και συντονισμένη δράση κατόρθωσαν να αναδείξουν την ευρύτερη σημασία της ελληνικής γλώσσας στην σύγχρονη αυστραλιανή κοινωνία.