Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

“Εδώ δεν είναι Ελλάδα.Είναι Μακεντόσκα!”


"Εδώ δεν είναι Ελλάδα. Εδώ είναι Μακεντόνσκα (Μακεδονία). Εδώ είναι μέρος δικό μας. Έχουμε τα σπίτια μας, τα χωράφια μας, τις περιουσίες μας".

Με τις φράσεις αυτές, χιλιάδες Σκοπιανοί οργώνουν τη βορειοδυτική Μακεδονία (με τη βοήθεια του φιλοσκοπιανού κόμματος της Φλώρινας "Ουράνιο Τόξο") και διεκδικούν ήδη σπίτια και εκτάσεις που -όπως λένε- τους ανήκουν από τους... Έλληνες προγόνους τους!

Πολλοί από αυτούς είναι πιόνια και ελεγχόμενα άτομα από την σκοπιανή κυβέρνηση, η οποία θέλει να εκθέσει διεθνώς την Ελλάδα ότι "δεσμεύει περιουσίες αλλοδαπών". Με ορισμένους όμως από αυτούς, συμβαίνει το εξής: φύγαν με τους γονείς τους από την Ελλάδα κατά το τέλος του Εμφυλίου πολέμου, γιατί ο πατέρας τους ή η μάνα τους ήταν αξιωματικοί ή στρατιωτικοί του ΕΛΑΣ.

Για να τους επιτρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές να φύγουν από την Ελλάδα, με εντολή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τους έβαλαν να υπογράψουν ένα χαρτί ότι αποποιούνται της ελληνικής ιθαγένειας. Οι απόγονοί τους όμως λένε, ότι οι παππούδες τους ναι μεν χάσανε τότε την ελληνική ιθαγένεια, αλλά όχι και τα περιουσιακά τους δικαιώματα! Και προσθέτουν ότι υπάρχουν στα Κτηματολόγια και την Πολεοδομία τα στοιχεία που βεβαιώνουν τις ιδιοκτησίες τους!

Έρχονται λοιπόν στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι έχουν ρίζες ελληνικές - μακεδονικές και διεκδικούν τις περιουσίες των προγόνων τους. Το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ευαίσθητο!


newsbomb