Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Λιγότερα τα αδέσποτα που πάσχουν από Καλαζάρ


Τα ζώα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί μας φίλοι
Μειώθηκαν τα αδέσποτα ζώα στο λεκανοπέδιο της Αττικής που είναι φορείς του Καλαζάρ σύμφωνα με τα αποτελέσματα...




 έρευνας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Βάσει των αποτελεσμάτων έρευνας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης 16% των αδέσποτων ζώων στο Λεκανοπέδιο ή το 1 στα 7 αδέσποτα είναι φορέας του Καλαζάρ.

Το αντίστοιχο ποσοστό από την ίδια έρευνα που διεξήγαγε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών - Πειραιώς (ΠΕΣΥΔΑΠ) το έτος 2006 ήταν 25% ή το 1 στα 4.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία, αναφέρει ταυτόχρονα πως υπάρχει κίνδυνος να μπει λουκέτο στο διαδημοτικό κέντρο περίθαλψης αδέσποτών ζώων, που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, λόγο οικονομικών προβλημάτων.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτώβρη, ανήμερα της γιορτής του καθολικού Αγίου Φραγκίσκου, προστάτη των ζώων.

Φέτος περίπου 100 εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 73 χώρες σε όλο το κόσμο, για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Στη χώρα μας εκατοντάδες φιλόζωοι έκαναν πορεία μαζί με τα κατοικίδιά τους, διαμαρτυρόμενοι για αρκετά θέματα που αφορούν τη προστασία των ζώων, όπως να γίνει αυστηρότερος ο νόμος για την προστασία των ζώων, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους κακοποιούν ή δηλητηριάζουν ζώα, να επιτραπεί η μεταφορά των κατοικίδιων ζώων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κτλ.

Οι φιλόζωοι παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Διαβάστε ΕΔΩ τί πρέπει να κάνετε αν αντιληφθείτε ότι κάποιο ζώο κακοποιείται από τους ιδιοκτήτες του.

Και διαβάστε ΕΔΩ τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων.


skai.gr