Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ας μιλήσουμε για το Facebook…


…ειλικρινά όμως. Χωρίς να κρυβόμαστε από την αλήθεια. Το πιο πιθανό είναι εσείς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές να έχετε «προφίλ» στο Facebook. Οι χρήστες του Διαδικτύου άλλωστε, πόσο μάλλον εκείνοι που είναι πιο εξοικειωμένοι με αυτό, έχουν προφίλ στο Facebook. Ανήκετε και εσείς στο μισό δισεκατομμύριο ανθρώπων που «δικτυώνεται κοινωνικά» μέσα από μια οθόνη υπολογιστή.

Ειρωνικό δεν είναι; Να νιώθετε «μαζί» όταν στην πραγματικότητα είναι ο καθένας μόνος μπροστά στην οθόνη του;

Στο βίντεο που ακολουθεί δεν θα δείτε κάτι συγκλονιστικό. Θα δείτε όμως αλήθειες. Και θα εξαρτηθεί από το πόσο πονάνε αυτές οι αλήθειες, ώστε να δείτε όλα τα μηνύματα που μας δείχνει ο νεαρός «σκηνοθέτης» μας.



Αν στο τέλος του βίντεο βρείτε τον εαυτό σας να συμφωνεί με τα περισσότερα από όσα είδε, τότε κάντε κάτι καλό για εσάς. Κλείστε τον υπολογιστή και πηγαίνετε να δείτε έναν φίλο. Μην πάρετε τηλέφωνο πριν. Κάποτε άλλωστε δεν είχαμε τηλέφωνα. Απλά χτυπήστε του το κουδούνι. Και όταν ανοίξει πείτε του ότι ήρθατε να δείτε εκείνον/εκείνη. Και όχι το προφίλ του/της στο Facebook. Αγκαλιάστε τον/την και μην του/της κάνετε «like». Και θα δείτε ότι ένας πραγματικός φίλος αξίζει όσο 1.000 «εικονικοί»

zougla.gr